מחפשים משהו קצת שונה לשתול באזור הירק השנה?
גרגיר הנחלים הוא שם אוניברסלי הכולל שלושה גרגירי נחלים עיקריים: גרגיר הנחלים (Nasturtium officinale), גרגיר הנחלים (Lepidium sativum) וגרגיר האדמה או הגינה (Barbarea verna).
מאמר זה עוסק בצמחי גרבונים בגינה או בצמחי גרגיר טחונים.
אז מה זה גרגירית יבשה? ואיזה מידע שימושי נוסף נוכל למצוא על גידול גרגיר הנחלים?
ישנם שמות רבים לצמחי גרגיר קרקע או קרקע. בין אלה ברברי אביבי, ברברי אביבי, ברברי מוקדם, גרגירי אדמה או גינה.
באזורים מסוימים, גרגיר הגינה גדל לעתים קרובות כצמח עשב. למרות דומה בטעמו ובהרגלי הגדילה, גרגיר טחון הוא הרבה יותר קל לגידול מאשר גרגיר הנחלים. הצמחים גדלים בשל העלים האכילים, בעלי הטעם החד, קטנים ומרובעים במקצת בצורתם עם שינון קל של קצוות העלים. מראה וטעם דומה מאוד לגרגר הנחלים אך עם טעם מפולפל יותר, גרגר הקרקע משמש בסלטים או בתערובות עשבים. ניתן לאכול אותו נא או מבושל כמו ירקות ירוקים אחרים כמו קייל. כל חלקי הצמח אכילים ועשירים בויטמינים, ברזל וסידן.
איך מכינים גרגיר נחלים מזרעים:
גידול גרגירי אדמה קל מאוד, אם כי יש הרבה בלבול לגבי השם שלה. כאשר קונים זרעים, עדיף להתייחס לצמח בשמו הבוטני ברבארה ורנה.
גרגיר הקרקע משגשג באדמה קרירה ולחה ובצל חלקי.
חבר זה ממשפחת החרדל פורח במהירות במזג אוויר חם.
לכן מגדלים גרגירים טחונים באביב ובסתיו והוא עמיד בפני כפור מתון.
כדי להבטיח אספקה רציפה של עלים צעירים רכים, עדיף לזרוע נטיעות עוקבות.
מכיוון שהוא עמיד, ניתן לכסות את הצמחים בקלוצ'ה או הגנה אחרת כדי לאפשר קטיף רציף לאורך כל החורף.
הכינו את הערוגה ליבול גרגירי האדמה על ידי הסרת גושים, פסולת צמחים ועשבים שוטים וגרפו הכל בעדינות ומפולס.
זורעים את הזרעים בעומק של כ-1.5 ס"מ באדמה לחה. הזרעים קטנים מאוד, אז זרעו אותם בצפיפות ולאחר מכן דילול. מרווח שורות במרחק של 12 אינץ' זה מזה עם צמחים ברווח של 3-6 אינץ' בשורה. כאשר השתילים גדולים מספיק, דלל אותם למרחק של 10 ס"מ זה מזה.
השקו את הצמחים כמו שצריך והמתינו בסבלנות שבעה עד שמונה שבועות עד שהגיע הזמן לקצור את גרגיר הקרקע.
קצירת גרגירית הגינה:
ניתן לקצור את עלי גרגיר הגינה לאחר שהצמח מגיע לגובה של כ-10 ס"מ. כל שעליך לעשות הוא לתלוש את העלים מהצמח, ולהשאיר את הגבעול והשורשים שלמים כדי לאפשר לעוד עלים להיווצר. כריתת העלים מהצמח תעודד צמיחה נוספת. אתה יכול גם לקצור את כל הצמח אם תרצה. כדי לקבל עלים איכותיים, קצור אותם לפני פריחת הצמח או שהעלים הופכים קשים ומרירים מדי.